Vanuit uw land kunnen geen nieuwe bestellingen worden geplaatst. United States

Handvorm tegels

Een handvorm of een handgevormde tegel, is een tegel die nog geheel volgens de authentieke productie wijze is vervaardigd. Handmatig wordt de klei gekneed tot het model van de tegel. Daarna zal de tegel "aan de lucht" drogen, waarna de tegel gebakken wordt in een vaak "antieke" oven. Daarna kan de tegel geglazuurd worden of in zijn oorspronkelij...

Een handvorm of een handgevormde tegel, is een tegel die nog geheel volgens de authentieke productie wijze is vervaardigd. Handmatig wordt de klei gekneed tot het model van de tegel. Daarna zal de tegel "aan de lucht" drogen, waarna de tegel gebakken wordt in een vaak "antieke" oven. Daarna kan de tegel geglazuurd worden of in zijn oorspronkelijke vorm als terracotta plavuis verkocht worden. Metro-tegel heeft met meerdere fabrikanten een goede relatie, en kunnen daardoor een breed pakket aan wand- en vloertegels bieden die op deze artesanale wijze zijn geproduceerd. 

Meer

Handvorm tegels Er zijn geen producten in deze categorie.

Subcategorieën

 • 5x20cm handvorm glans

  Dit formaat 5x20cm is multi inzetbaar wat betreft de zetting: 
  recht boven elkaar, in blokken, halfsteens, wild verband, visgraat, zig zag.....

 • 5x25cm handvorm glans

  Met elk langwerpig formaat kunnen er interessante settings worden gemaakt: vertikaal, horizontaal, visgraat, halfsteens, blokken, random...

 • 6,5x13 handvorm
 • 7,5x15 satijn glans...

  Wandtegel rustikale handvorm in het formaat 7,5x15. deze serie is leverbaar in een 7 kleuren en een aantal mix kleuren. de glazuren hebben een satinado uitstraling ( half glans) De tegels ( brick tile) kunnen toegepast worden in elke ruimte ,waar gewenst. De verwerkingsuitvoering kan gestapeld, in metselverband, of als visgraat worden gemaakt,

 • 7,5x15 glans handvorm

  Handvorm wandtegel in het formaat 7,5x15 ( metro, subway formaat), deze brick tegel is beschikbaar in veel aantrekkelijke kleuren. de tegels kunnen op verschillende manieren verwerkt worden. gestapeld,verticaal, in metselverband en ook in visgraat. een conbinatie met het formaat 7,5x30 maakt de wand levendig door de mix van de twee verschillende formaten.

 • 7,5x30 glans handvorm

  Handvorm wandtegel in het formaat 7,5x 30 (dubbel metro/subway formaat), deze lange brick tegel is beschikbaar in veel aantrekkelijke kleuren. de tegels kunnen op verschillende manieren verwerkt worden. gestapeld,verticaal, in metselverband en ook in visgraat. een conbinatie met het formaat 7,5x15 maakt de wand levendig door de mix van de twee verschillende formaten.

 • 10x10cm Handvorm glans

  Het formaat 10x10cm is praktisch en overal inzetbaar. Bovendien biedt METRO-TEGEL dit formaat aan in een groot aantal kleuren in zowel mat als glanzend maar ook in de gehamerde ( getrommelde) versie. Veel toegepast in keukens en badkamers, evenals in grotere projecten, waar architecten en interieur ontwerpers hun creativiteit de vrije loop kunnen laten. Verkrijgbaar in meer dan 50 verschillende kleuren en diverse uitvoeringen.

 • 13x13cm handvorm glans

  De rustikale handgevormde modellen wandtegels, ook wel spaanse witjes genoemd, zijn een welkom sierraad in elke te betegelen ruimte.
  Spaanse witjes is een product familie van de hollandse witjes en de friese witjes en de verschillen zijn het duidelijkste in de oppervlakte structuur.