You cannot place a new order from your country. United States

Spaanse witjes

In Friesland worden al sinds de middeleeuwen kleine wandtegels gemaakt, de Friese witjes ,formaat van 13x13, Hoewel het productie proces enigszins is aangepast aan de huidige mogelijkheden en er meerdere formaten worden geproduceerd, is de basis van de productie nog onveranderd. Naast deze Friese witjes, ook wel Hollandse witjes genoemd heeft me...

In Friesland worden al sinds de middeleeuwen kleine wandtegels gemaakt, de Friese witjes ,formaat van 13x13, Hoewel het productie proces enigszins is aangepast aan de huidige mogelijkheden en er meerdere formaten worden geproduceerd, is de basis van de productie nog onveranderd. Naast deze Friese witjes, ook wel Hollandse witjes genoemd heeft men in Spanje een vergelijkbaar product, de Spaanse witjes. Leverbaar in meerdere formaten en basis van een handgevormde tegel. Echter de Spaanse variant is wat rustikaler in aanzicht en heeft enigszins gewelfde randen, wat karakteristiek is voor deze tegels.

Metro-tegel levert de Spaanse variant witjes in meer dan 20 kleuren en er zijn veel mix vormen mogelijk.

 

More

Spaanse witjes There are no products in this category.

Subcategories

  • 13x13

    Unieke handgevormde 13x13 wandtegels, Spaanse witjes, in maar liefst 20 verschillende kleuren. Deze rustikale tegels zijn een sieraad in elke keuken met een landelijk, dan wel rustiek karakter. Als afwerking zijn alle kleuren beschikbaar met 1 of 2 afgeronde kanten, canto romo's ook wel bull noses genoemd. Deze afwerking voorkomt dat er gewerkt moet worden met een strip. Deze replica tegels zijn handgevormd, daardoor niet geheel maatvast, wat het unieke karakter ten goede komt.   

  • 20x20
  • 7,5x15cm Handvorm

    Spaanse witjes in het formaat 7,5x15, de "metro" of subway afmetingen. Deze landelijke hand gevormde wandtegels met hele mooie rustig aandoende glazuren, van wit tot licht creme, en mogelijkheden om te mixen tot glazuur "medleys" stralen een klassieke kwaliteit uit. De half / satinado glans wandtegel is hierdoor niet heel nadrukkelijk aanwezig maar geeft een sophisticated indruk aan de wand. Bij metrotegel koopt u deze tegels makkelijk online in de kleurstelling die u zelf kiest.