You cannot place a new order from your country. United States

Handvorm tegels

Een handvorm of een handgevormde tegel, is een tegel die nog geheel volgens de authentieke productie wijze is vervaardigd. Handmatig wordt de klei gekneed tot het model van de tegel. Daarna zal de tegel "aan de lucht" drogen, waarna de tegel gebakken wordt in een vaak "antieke" oven. Daarna kan de tegel geglazuurd worden of in zijn oorspronkelij...

Een handvorm of een handgevormde tegel, is een tegel die nog geheel volgens de authentieke productie wijze is vervaardigd. Handmatig wordt de klei gekneed tot het model van de tegel. Daarna zal de tegel "aan de lucht" drogen, waarna de tegel gebakken wordt in een vaak "antieke" oven. Daarna kan de tegel geglazuurd worden of in zijn oorspronkelijke vorm als terracotta plavuis verkocht worden. Metro-tegel heeft met meerdere fabrikanten een goede relatie, en kunnen daardoor een breed pakket aan wand- en vloertegels bieden die op deze artesanale wijze zijn geproduceerd. 

More

Handvorm tegels There are no products in this category.

Subcategories

 • Zelliges

  Marokkaanse Zelliges zijn niet de bekende doorsnee tegels, het is meer een Arabische kunstvorm. De tegels worden op een artesenale manier gemaakt en zijn per tegel uniek vanwege de vorm, afwerking en de sfeervolle uitstraling. Wij bieden een selectie van de authentieke kleuren van de  marokkaanse "zelliges" die volledig met de hand gevormd, gehakt, geglazuurd en gesorteerd zijn. Het geeft uw interieur een persoonlijke impuls die men niet over het hoofd kan zien. Laat uw creativiteit de vrije loop. Metro-tegel.nl levert de marokkaanse zelliges in 30 verschillende kleuren.  

 • Geglazuurde terracotta

  De producten in deze categorie worden sinds oudsher met de hand gemaakt, de basistegel wordt met de hand gevormd en daarna lucht gedroogd. Opvolgend wordt de tegel gebakken in een authentieke oven en een terracotta tegel is geboren. Deze tegels worden hand geglazuurd in elke gewenste kleur en nogmaals gebakken. Doordat het glazuren met de hand gebeurd en niet machinaal ontstaan zeer attractieve kleine tint verschillen per tegel, zodat het eindresultaat een opvallend en uniek karakter krijgt.   

 • 7,5x15 satijn glans...

  Wandtegel rustikale handvorm in het formaat 7,5x15. deze serie is leverbaar in een 7 kleuren en een aantal mix kleuren. de glazuren hebben een satinado uitstraling ( half glans) De tegels ( brick tile) kunnen toegepast worden in elke ruimte ,waar gewenst. De verwerkingsuitvoering kan gestapeld, in metselverband, of als visgraat worden gemaakt,

 • 7,5x15 glans handvorm

  Handvorm wandtegel in het formaat 7,5x15 ( metro, subway formaat), deze brick tegel is beschikbaar in veel aantrekkelijke kleuren. de tegels kunnen op verschillende manieren verwerkt worden. gestapeld,verticaal, in metselverband en ook in visgraat. een conbinatie met het formaat 7,5x30 maakt de wand levendig door de mix van de twee verschillende formaten.

 • 7,5x30 glans handvorm

  Handvorm wandtegel in het formaat 7,5x 30 (dubbel metro/subway formaat), deze lange brick tegel is beschikbaar in veel aantrekkelijke kleuren. de tegels kunnen op verschillende manieren verwerkt worden. gestapeld,verticaal, in metselverband en ook in visgraat. een conbinatie met het formaat 7,5x15 maakt de wand levendig door de mix van de twee verschillende formaten.

 • 10x20 glans
 • Handvorm mix 7,5x15
 • 6,5x13 handvorm